Om KulturbiografenKulturbiografen Frysehuset A/S - en del af Fokus Biograferne

Velkommen til Holbæks nye biografkomplex med 4 top moderne sale.

Biografen åbnede d. 12.12.12 på Parallelvej 35 med udsigt til Holbæk Fjord.

Biografen har ialt 457 siddepladser med god komfort, optimalt billede og en suveræn lydoplevelse.

Der er fri parkering foran biografen.

Inden filmen er der mulighed for at hygge med familien og venner i vores café og om sommeren er der mulighed for at sidde udenfor på vores terasse, med udsigt til fjorden.

Det er ikke tilladt at medtage egne varer såsom slik - sodavand og lign. med i vores biograf eller salene.

Vores kiosk sørger bl.a. for "Ta selv slik", Popcorn, Bacon Snacks og drikkevarer til filmen.

Vi glæder os til at give dig en god filmoplevelse - God fornøjelse!

Lidt historieForeningen Sidesporet overtog i 1997 Grand Bio, som vi omdannede til en 1-salsbiograf med 135 pladser. Siden da fik vi opbygget et stort publikum og havde mellem 70.000 og 80.000 gæster pr. år.

Denne positive udvikling medførte, at vi de sidste mange år arbejdede på at skaffe grundlag for et egentligt biografcenter med 3 - 4 sale.

Det er blevet en realitet og vi har nu en biograf med 456 pladser fordelt på 4 top moderne sale.

Den 12. december åbnede Holbæks nye biograf "Kulturbiografen Frysehuset" på det gamle havneområde. Havnen's gamle virksomheder er efterhånden lukket og den gamle industrihavn er ved at blive omdannet til områder, hvor byens borgere kan samles om fælles aktiviteter i fremtiden.

Biografen er opført i et gammel frysehus ved hjælp af lokale håndværkere og Sidesporets egne folk. Byggeriet er finansieret af Nykredit og Spk Sj. og Foreningen sidesporets fond. Biografen drives som et alm aktieselskab eget af Sidesporets fond og med det samme formål, nemlig at skaffe arbejdspladser og give kulturelle tilbud. Biografen er ikke non.profit !


Den 11. december var der gallaåbning i overværelse af byens borgmester, sponsorer, representanter for kultur og fritid og mindst èn dansk filmstjerne i skikklse af Nikolaj Coster Valdau.

Der blev først vist en introduktionsfilm, hvor Sidesporets leder Niels Bo Sohl Christensen fortalte historien om tilblivelsen af biografen i det gamle fryserum på havnen, der begyndte tilbage i 2010.

Blandt de indbudte gæster var Ole "Bogart" Michelsen, der opfordrede til, at holbækkere og de lokale vil støtte op omkring den nye flotte biograf.


Derefter bød Jesper Nielsen velkommen til den nye biograf efter 25 år i Grand Bio i Ahlgade. Aftenens film var »Jagten« af Thomas Vinterberg, og sangerinden Lis Sørensen sang akkompagneret af guitaristen Jonas Krag.

"Frysehuset" er udstyret med den nyeste digitale filmfremvisningsteknikker, der kan lyse de store flade lærreder op med de store filmeventyr fra Hollywood. De fire biografer er udstyret med lyd fra Dolby Laboratorierne, højttalere fra JBL og 500 nye luksusstole fra norske Skeie.