Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 21: LE ROUGE ET LE NOIR - The Red and the Black (LIVE) - Oktober
Live sending via sattelit
OPERAKINO 21: LE ROUGE ET LE NOIR - The Red and the Black (LIVE) - Oktober

OPERAKINO 21: LE ROUGE ET LE NOIR - The Red and the Black (LIVE) - Oktober

BALLET LIVE: LE ROUGE ET LE NOIR fra Paris 21. oktober 2021 kl. 19.15
Varighed 150 minutter, inklusiv 2 pauser.

I 1830'erne, i tiden med monarkiets genkomst efter Napoleon, oplever den uimodståelige 18-årige Julien Sorel, en forrygende udvikling af sin karriere. Som protegé af Abbé Chélan, får han adgang til aristokratiets verden og befinder sig i hjertet af kampen om magt. Det røde og sorte er historien om et tumultarisk liv, hvor kærlighed viser sig at være den farligste af alle lidenskaber. Madame de Rênal og Mathilde de La Mole fører hovedpersonen gennem omskiftelser og intriger fra det 19. århundrede, hvor lyst, politik og religion danner baggrund for en strålende karakterundersøgelse.
Pierre Lacotte har kreeret den overdådige scenografi og de smukke kostumer. Det er den tredje ballet Pierre Lacotte har skabt til operaen i Paris. Med sin kunst har Lacotte skabt en helt ny version baseret på Stendhals roman med samme navn ledsaget af en musikalsk antologi af Jules Massenet.
Stendhals historiske og psykologisk roman Le Rouge et le Noir er udgivet i 1830. Den beskriver en provinsiel ung mands kamp mod tinderne op over hans beskedne opvækst gennem en kombination af talent, hårdt arbejde, bedrag og hykleri. I sidste ende tillader han sine lidenskaber at forråde sig.

Det er solodansere fra Paris Operaens Corps de Ballet vi skal opleve i denne smukke forestilling. Jonathan Darlington står i spidsen for Paris Operaens orkester.